post

Sim only, een steeds vaker terugkerend begrip in de laatste jaren. In 2014 waren er zelfs meer sim only abonnementen afgesloten dan reguliere telefoonabonnementen. Maar hoe komt het dat sim only de laatste jaren zo populair is geworden? In dit artikel krijg je meer te weten.

Vrije keuze

Met name het feit dat je een vrije keuze hebt tussen de verscheidene grote- en kleine abonnement aanbieders. Veel grote partijen hebben inmiddels kleinere partijen onder zich die niet de standaard abonnementen aanbieden, maar bijvoorbeeld een sim only abonnement waar je zelf kan kiezen wat je wel of niet in je abonnement wilt hebben en hoeveel je van iets in je abonnement wilt hebben. Ook zijn er providers die onbeperkt bellen, onbeperkt sms én onbeperkt data aanbieden, dan hoef heb je natuurlijk nergens zorgen meer over, maar betaal je wel een hoger bedrag.

Maandelijks aanpasbaar

In veel gevallen is een sim only abonnement maandelijks opzegbaar, daarbij dus ook maandelijks aanpasbaar. Heb je net een abonnement afgesloten met 4 GB aan data maar merk je dat dit toch net niet genoeg is voor je gewoonlijke maandelijkse dataverbruik? Dan kan je er na een maand voor kiezen om een sim only af te sluiten met meer data. Natuurlijk geldt dit ook voor als je de hoeveelheid data wilt verminderen (en dus ook goedkoper uit bent). Hiermee bespaar je jezelf veel irritaties zoals een jaar lang bijna elke maand extra MB’s bij moeten kopen omdat je een kleine fout hebt gemaakt tijdens het afsluiten van je abonnement. Zo bespaar je op de lange termijn een hoop geld. Dit is ook handig voor als je niet zeker bent over je financiële situatie over een half jaar, waardoor het erg handig kan zijn om maandelijks je abonnement aan te kunnen passen.

Hopelijk heb je wat opgestoken over de verscheidene sim only abonnementen en waarom ze de laatste jaren zo populair aan het worden zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.