post

Koop je refurbished iPhone bij een erkende verkoper.

Niet iedereen wil 500 euro of meer betalen voor een Apple iPhone. Een refurbished Apple is veel goedkoper, maar niet elk koopje is echt veilig. Ik zal uitleggen waar je op moet letten. Bij eerlijke handelaren worden geen problemen ontdekt. Mocht er iets niet perfect werken, dan zal de geautoriseerde dealer dit direct regelen.

1. Doe zelf enkele test om te zien of de iPhone in goede staat is.

Als je een nieuwe iPhone bij Apple koopt, is het vrij duidelijk hoe de telefoon eruit ziet. Bij de aankoop van een gereviseerde telefoon zijn er enkele punten die je moet doorlopen om te weten of je de iPhone echt wil kopen. Dan weet je of je het toestel echt wilt.

2. Zorg dat je een garantie krijgt en niet gebonden bent aan provider.

De erkende handelaren kunnen je hun eigen garantiecertificaat aanbieden en sommige kunnen zelfs een Apple-certificering aanbieden. Daarom wordt de aankoop van een gereviseerde iPhone gedekt door dezelfde garantie als een nieuwe telefoon. Een iPhone kan worden gekoppeld aan simkaarten van een specifieke gsm-provider door middel van een zogenaamd sim-slot. Als je simkaart van een andere provider is, kun je deze niet gebruiken in je nieuwe telefoon, dus je kunt niet bellen of surfen op internet. Daarom is een iPhone zonder simkaartsleuf het beste. Zoek deze zekerheid op in de apparaatbeschrijving. Als er een simkaartsleuf is, vraag dan de verkoper om het apparaat te ontgrendelen. Zo blijf je altijd flexibel met betrekking tot je gsm-tarief en ben je niet gebonden aan de mogelijk dure provider van de vorige gebruiker.

3. Controleren op schade

Een klein krasje op de achterkant van de telefoon kan helemaal geen kwaad. Waar je op moet letten zijn kleine schrammen op het scherm. Deze barstjes kunnen snel uitgroeien tot grotere scheuren die niet te repareren zijn. Maak ook wat foto’s om te zien of de camera goed werkt. Ook zou het flitslicht op de meeste iPhones moeten werken. Er zijn nog enkele tests die je zou kunnen doen, zoals: de GPS, de Bluetooth, het geluid, etc.…. Maar controleer zeker op vloeistofschade. Vloeistofschade betekent de langzame dood van de iPhone door corrosie. Apple voorziet alle smartphones echter van een marker waarmee je kunt zien of er meer dan alleen luchtvochtigheid in het apparaat is gekomen. Je moet dit zeker controleren voordat je koopt. Ik hoop ik je met deze tips kan helpen bij de aankoop van je Apple iPhone en wens je er veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.