post

Is jouw telefoonabonnement bijna aan zijn einde, of is dit zelfs de eerste keer dat je een telefoonabonnement afsluit? Dan merk je waarschijnlijk wel dat er nog best veel bij komt kijken om een telefoonabonnement af te sluiten dat precies bij jouw situatie past, een goed telefoonabonnement is namelijk voor iedereen anders, afhankelijk van zijn/haar gewoontes.

Denk aan je bel/sms gewoontes

Het klinkt natuurlijk logisch om aan je bel- en sms-gewoontes te denken als je naar een passend telefoonabonnement aan het zoeken bent. Daarbij kiezen veel mensen er gewoonweg voor om minder smsjes of belminuten te kiezen. Echter is het ook mogelijk om er voor te kiezen om bijvoorbeeld een sim only onbeperkt internet te kiezen waarbij je helemaal geen smsjes of belminuten hebt. Dit is vooral relevant voor de mensen die het fijn vinden om een abonnement maandelijks te kunnen wijzigen. Wellicht is je inkomen over enkele maanden minder stabiel als nu, dan kan het heel fijn zijn om je telefoonabonnement te kunnen wijzigen als het even wat minder gaat.

Hoeveel MB’s heb je echt nodig?

Denk bij het uitzoeken van een nieuw abonnement even aan de hoeveelheid MB’s dat je daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn veel mensen die maandelijks 2 GB aan internet overhouden, dat is gewoonweg zonde van je geld. Indien je wilt besparen op je abonnement is het verstandig om even aan je gewoonlijke internetverbruik te denken. Zijn er nog manieren om het verbruik te verminderen? Denk aan zaken zoals muziek downloaden in plaats van via Youtube/Spotify afspelen. Ook is het misschien helemaal niet nodig om het snelste internet te hebben en kan je prima overweg met een minder snelle provider(die wel betere tarieven hanteert).

Is prepaid misschien iets voor je?

Je kan er altijd voor kiezen om lekker ouderwets voor prepaid te kiezen, zo kan je elke maand precies kiezen hoeveel beltegoed je op je kaart zet. Je kan hierdoor ook een keuze maken uit diverse prepaid bundels die voor sommige personen goedkoper zijn dan een maandabonnement. Mocht je er niet van houden om vast te zitten aan een abonnement (vaste lasten) dan is prepaid zeker een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.